Årets andra fisketur - 2015-04-21
- med Seniorar; Christer och Nils

Senast kom vi överens om att vid lämplig väderlek skulle utmana tjärnens öringar igen. - Liksom på beställning kom den önskade vädertypen också.

Framme vid tjärnen blev vi högljudd välkomsthälsade av ett storlomspar de landade vid öns östra sida, kanske för att besiktiga årets häckningsplats. På väg mot västra sidan av tjärnen mötte vi en skogsödla som värmde sig i förmiddagssolen och jag kunde inte låta bli att inte förevigade den.

Till en början var bara enstaka vak vid norra ändan av tjärnen men med stigande temperatur kom öringarna i gång lite överallt nära land. Vi delade att dela på oss någon stannade vid norra viken medan andra förredrog att värma sig i solen vid "Mickebäcken" och jag gick söderöver av tjärnen.

- Temperaturen steg till enligt väderrapportens utlovade nivå 16 grader. Det vakade allt intensivare men små flugor ratades. Jag testade en större fluga med namnet EXPERIMENTSIMPA vilket gav resultat ganska omgående. Det fungerade på en fisk och jag bytte till en torrfuga som heter PIN FEATHER-vingad nattslända. Pinnflugan var dagens höjdare men efter ett fiske med den slutade jag fisket.

Ingen av oss blev utan fisk och vi ska komma tillbaka igen!

Ska också sägas att vi mötte tre nöjda nymphare som glatt håvade in sina öringar.

(Flugorna finns på min hemsida med steg för steg beskrivning).Laszlo

Copyright © Fiskeklubben Nymphen