Arbetsdag hösten 2007Sällan missar jag en arbetsdag även om jag inte bidrar med någon större fysisk insats, men någon gång måste vara den första. Årets arbetsdag blev första gången jag inte kunde vara med, vilket jag beklagar.

Jag fick istället ett mycket mer stimulerande och trevligare sysselsättning så som blöjbyte och diverse andra sysslor som hör därtill. Jag har nämligen blivit farfar till två tvillingpojkar tillika blivande flugfiskare. Detta gör att jag även framöver kan missa arbetsdagar och fisketurer vid Svarttjärn. Svarttjärnsöringarna kan känna sig något säkrare.

Nu är jag hemma igen som synes, och skall försöka komma i kapp med allt jag missat, inte minst att med dessa rader tala om att det var sex tappra nymphare som jobbade periodvis i hällande regn. Alla krattor, spader och spett användes. Olle Thegerström sladdade vägen, för om inte andra så tredje gången i år, ända från "Olsätersvägen" nedanför bommen och förbi den grusade backen en bra bit upp till de två svåra svängarna där backen delvis var bortspolad.

Apropå svängarna, groparna har delvis fullts igen och en och annan större sten hamnat i diket. Med andra ord har de sex som ställde upp gjort en enorm insats och vägen har blivit lik en oljegrusväg dvs hård, jämn och fin. Jag antar de mådde bra efteråt vid den värmande brasan med rejält tilltaget fika som väntade på dem. Jag skall också säga att dagens tema "bara" tillägnades vägunderhållet, eftersom spängerna och vedhuggning m.m. har Jim redan tidigare ordnat.

I skrivande stund sitter jag med ena benet på bordet och skall så göra resten av dagen, men inte av lättja. Kom just hem från Vårdcentralen där de tagit bort halva tånageln på min vänstra stortå. Just då gjorde det inte ont, men enligt Christer så skulle jag få veta att jag lever. I skrivande stund kan jag bekräfta att så är fallet och att han hade rätt!

Till sist, ett stort tack från oss i styrelsen till de som ställde upp på arbetsdagen!

Laszlo


Copyright © Fiskeklubben Nymphen