Arbetsdag 2008-05-17Senast den 3 maj 2003 "lyckades" vi pricka in liksom dagens arbetsdag, i det minst gynnsammaste väderleksförhållandet. Gråväder med mindre regnskurar har vi fått varningar för dagen, men snöstorm upptill 10-15 cm snö var avsedd för norra Värmland. - Nåja, "lite får man väl tåla", säger uttryckssättet.

Min ankomst har jag har aviserat i god tid att jag skulle komma senare för jag måste ordna med dagens fika. De andra har varit på plats redan före kl. 9.00 och när jag var framme har de redan hunnit göra det mesta av den planerade arbetet, vägunderhållet.

Redan vid bommen syntes stenar vid dikeskanten i olika storlek vilket arbetslaget har spettat upp och håligheterna efter stenarna noggrant fyllde de igen. De riktigt stora stenarna blev kvar för senare "bearbetning" av dynamit mannen Christer. Ju högre jag kom på backen blev sikten sämre och jag var nära att tuscha Olles bil som stod på vägen. - Sikten ja, plötsligt övergick snöfallet till mera intensivt och stora våta flingor som stänkte över vindrutan. Det var tur att jag hann ställa bilen i vändöglan utan att skada de andra bilarna som redan stod där och var övertäckta av snö.

Det dröjde inte särskilt länge förrän de kom upp och vi började fika tillsammans. Jag höll på att glömma berätta att man valde Lavanya till eld- och grillmaster vilket hon skötte perfekt. Kan nämnas att stämningen var hög och några minnesvärda kommentarer har också berikat sinnesstämningen.

"Eftersom vi inte kan råda över vädret så får vi i alla fall glädjas åt att så många ändå ställde upp på denna blöta arbetsdag. Vi som var där hade i alla fall en mysig stund tillsammans med skämt av varierande grad. Allt hjärtligt!" Kommenterat av Lavanya.

"Fastän det var skitväder var det trevligt. Inte när vi höll på med vägen, men när vi satt vid brasan var det mysigt, korv och ljuga lite som fiskare gör (inte jag). Korven räckte till alla. Synd att Tommys pojkar frös."
Kommenterat av Kjell-Åke.

Till dagens, 17 maj 2008, arbetsdag slöt upp tio man inklusive ordförandes två pojkar. Pojkarna stortrivdes till en början men blåsten och kylan tog överhand och de var tvungna att retirera till det varma och kära hemmet på Söderängarna. Några korvar han de få i sig men annat hann de inte med. Vi saknade er!

På styrelsens vägnar tackar jag för alla deltagares medverkan i dagens arbetsdag.

Jim i spetsen för arbetsgruppen, med moderniserat storvästen på. De flesta större stenar har spettats upp men några har sparats till Christer (dynamit experten), senare. En mycket viktigt arbete vilket inte ens snöovädret inte kunde stoppa.


Väl påpälsat och blåfrysen vaktar Lavanya den välbehövliga älden vilket blev allas vår värmekälla. Hon har stått för grillandet och vi andra såg till inget blev över.


"... vi som var där hade i alla fall en mysig stund tillsammans med skämt av varierande grad. Allt hjärtligt!...", Kommenter från Lavanya.
Vi som var där, från vänster i bilden: Sune, Kjell-Åke, Jim, Kjell-Ove, Lavanya och Olle.Laszlo


Copyright © Fiskeklubben Nymphen