Årets höjdare i klubben


- FÖREDRAG OCH ÅRSFET 2009

Frågan är om vi någonsin tidigare haft ett så lyckat föredrag, med en så professionell föredragshållare från grannlandet Norge som med Runar Kabbe.
- Tack för detta Runar!
Du är välkommen igen, kanske redan nästa år.


Att komma så långt och få honom till oss i Karlstad kostade en massa energi skall ni veta. Om någon, så var det jag som fick "sitta på spikmattan" för han var inte direkt lättflörtad eller så kanske jag var kvar i min strukturerade värld och förväntade mig alltför snabba ryck. Jag föredrar snabba beslut för att kunna gå vidare med andra uppgifter. Visserligen hade Tommy, vår ordförande, uppdraget att fixa hit honom men jag blev orolig då korrespondensen via mejl blev alltför långsam för mig.

Hur som helst, nu var det avklarat och alla blev väldigt nöjda. Några deltagare kom fram till mig och tackade för arrangemanget verbalt men även med handskakningar. När det gällde maten, skulle den enligt överenskommelse levereras tjugo minuter före den tid då den verkligen levererades. Tjugo minuter! var i min stressade situation alltför lång tid och just när jag skulle efterlysa den, kom den efterlängtade telefonsignalen från tjejerna.

Vi lastade maten på en serveringsvagn och skulle upp på "vinden" med den minst sagt ålderdomliga hissen då en av tjejerna blev mycket orolig. När hon fick höra att vi skulle ta hissen var hon på gränsen att vägra för hon var med en sådan resa i fjol. Jag i princip skjuvade in tjejerna i hissen och stängde hissdörren och med hög röst frågade jag om de möjligen hade telefon med sig. Jag hörde inget svar då allt gnisslande ljud från hissen överröstade mig. Jag tog trapporna tre våningar upp i lugn och ro och hann före hissen. De kliver ur hissen och lättnaden syns tydligt på deras ansiktsutryck. Vi stannar vagnen vid serveringsbordet där några nyfikna nymphare börjar kolla de levererade godsakerna.

Jag ger tjejerna rejäla kramar och manar dem att ta trapporna ned istället för hissen. De blickar jag fick som svar kan jag inte beskriva med ord. - Det kändes skönt att kunna ge igen för de tjugo minuters väntan de gav mig.

Resten av kvällen gick enligt tidigare uppgjort tidsschema. God mat och dryck, knivlotteri, vanligt lotteri, de sedvanliga prisutdelningarna samt förtjänsttecknet som undertecknad fick mottaga helt oväntat. Efter ca 45 minuters väntan på taxi var jag hemma och började kolla kassan, men hur jag än räknade blev det fel. Tur att allt annat tidigare på kvällen blev en oförglömlig tillställning.


Fröredrag med Runar Bakke (det kom fler nymphare/eftersläntare) som i inte kom med på bilden.Vid festbordet 2008.Vid festbordet 2008.


Årets 2008 förtjänsttecken


Tack för en superb föredrag, Runar!Laszlo


Copyright © Fiskeklubben Nymphen