Årsfesten 2007



Årets fest innehöll det mesta, allt från dubbelbokade lokaler till en lyckad föreläsning på norska och folk som ville dansa Tango mitt under denna. Många deltog under improviserade förhållanden och spänningen under lotteriet var knivskarp.

Jag mötte Laszlo på kinarestaurangen Nya Peking för att äta lunch med honom och därefter gå upp till Metsos lokal där vi skulle ha fest senare på kvällen. Vi satt och åt buffé när nallen ringde och det var från mitt jobb. Personen i luren sa att vi hade ett litet problem och meddelade att lokalen var dubbelbokad. Jag hävdade att jag bokat denna sedan 2 månader tillbaks men hon sa då att ingen fått reda på detta och att de redan börjat förbereda för kvällen och de 30-tal gäster som skulle dit. Den lunchen slank ner i tystnad.

Vi trevade i vilket fall dit och kontrollerade fakta vilket visade sig stämma och vi insåg att vi hade ett problem. Efter mycket ringande hade personen i andra änden fixat en annan lokal men att denna låg lite väl långt bort så vi sa att vi kanske hade en annan på gång. Uppe på gjuteriet så kollade vi med lokalansvarig om vi inte kunde vara kvar efter föreläsningen på vinden och festa där. Detta var inget problem så lade om planeringen och ändrade mottagar-adressen för maten dit istället.

Tom Skuryd, som senare skulle hålla i en fantastik föreläsning, ringde vid 6 snåret och hade kört vilse litegrann, men att detta redde ut sig och han var strax på plats. Vi riggade upp allting och givetvis gick inte detta igång som tänkt utan efter mycket krånglande med många kockar så körde vi visning av bilder med Toms laptop uppställd på två bord. Det blev inte helt enkelt att se men att Tom förklarade så att alla hängde med, tror jag.

Inte nog med en dubbelbokning, utan mitt under Toms föreläsning kom det in ett par i äldre regionen och sa till oss bestämt att vi fick lämna lokalen eftesom de skulle dansa där. Vi hävdade att vi bokat denna och han hävdade detsamma. Det blev ganska spänt och efter mycket förhandling så gav sig denne herre och vi drygt 20 man kunde sitta kvar. Ärligt förstår jag inte hur han tänkt vinna den striden.

När väl Tom var klar med sitt föredrag gjorde vi om lokalen till en festlokal och eftersom alla hjälpte till gick detta på nolltid. Alla var väl hungriga, eller kanske törstiga, vad vet jag. Tom sålde även böcker under denna tid och han var till och med tvungen att springa efter fler i bilen eftersom dessa gick åt som smör. Själv fick jag beställa en av honom och denna kom senare på posten. Hans böcker rekommenderas för övrigt.

Programmet var rätt fullspäckat så det var bra att vi kom igång tidigt. Prisutdelningarna drog igång och eftersom ingen av de som skulle mottaga sitt pris var närvarande så utsåg vi en som fick agera trägubbe. Detta blev Ingemar Malmström och han sken upp som en sol med eett härligt leende till varje pris.

Den stora händelsen var dock att tre knivar skulle lottas ut. Vi hade valt ut tre stycken knivar ur Olle Bloms arsenal och dessa skulle fördelas till de numer glansögda medlemmarna. Alla ville vara med och vargarna flockades kring lottringarna. De som vann lade på sig ett vidrigt smajl och som de dessutom sprang kring med hela kvällen därefter. Usch. Efter knivarna gick det vanliga lotteriet igång och alla medhavda presenter lottades ut i vanlig ordning. Sammanfattningsvis tror jag nog att man kan säga att inför årets fest gick allt fel, men att det blev till slut blev väldigt lyckat. Tom skall ha en stor eloge för det han fick utstå med under sin föreläsning och Laszlo för allt förarbete. Vi andra hade i vilket fall väldigt trevligt.


Tommy K











Copyright © Fiskeklubben Nymphen