En dimmig arbetsdag vid tjärnetDet var nästan en kuslig promenad runt tjärnet! Dimman låg oerhört tät. Man såg inte tvärs över tjärnet, än mindre några vak. Dimman och lommens läskiga skrik dominerade verkligen.

Den handfull Nympher, som ställde upp på årets arbetsdag, drog ihop fällda klena träd lämpliga att såga och klyva till ved. Givetvis hade den alltid flitige Jim Svärd varit på plats i förväg för att kvista och stapla träden.
Hammare, spik och yxa var hjälpmedel att reparera och förbättra spänger med. På de flesta platser såg det fräscht ut. Det ligger överblivet tryckat virke kvar i södra änden och vid sundet. Fritt fram för den som vill förbättra ytterligare!

I övrigt kan jag rapportera om två fenomen:
Det ena är ordföranden Boods enastående förmåga att äta smaskiga tjocka korvar med bröd. Och sådana fanns det gott om ! Det blev nog åtskilliga kilometer havskajak därefter för den gode Jesper!
Det andra fenomenet heter Jim Svärd! Vilken entusiast att verkligen bry sig om Svarttjärnet. Ta en titt i båda vindskydden (framförallt det nya)! Heder!

Jag kan lugnt dra slutsatsen av denna ovanligt magra medlemsuppslutning att en arbetsdag ska inte läggas på valborgsmässoafton (och dessutom gärna försöka ha mer tur med vädergudarna! Offra till Tone kanske hjälper!)


Vid hammaren och pennan
Stig Sewik


Copyright © Fiskeklubben Nymphen