TL 2008  

Flugfiskande tjejer - vid Svarttjärn

Just hemkommen från min dagliga motionsrunda och befriad från gångstavarnas handledsband greppar jag den ettrigt ringande telefonen i samma ögonblick som den tystnar. Med teknikens hjälp fick jag dock reda på vem som la på i andra ändan. - Jag ringer upp numret och får veta vad ärendet handlar om.

Jo, det visar sig att tre flugfiskeintresserade tjejer önskar lösa dygnskort i Svarttjärn och om det är möjligt att betala efteråt. Vad svarar man på en sådan undran, särskilt när det är fråga om flugfiskande tjejer, tjejer som sällan syns vid tjärnen annars. Tveklöst svarar jag att det går bra, men för säkerhets skull tillägger jag att dygnskort bara gäller för flugfiske. "Visst, visst vi skall flugfiska, det är inte fråga om någon annan fiskemetod". Jag får på begäran deras namn och en av tjejernas namn kände jag igen direkt och minnen målar upp en bild av en tjej med flätor vars längd går enda ned till halva hennes längd. Hon är fru till en nymphare och vi träffades för en kort tid sedan när de var vid tjärn.

Tankarna surrar runt i mitt huvud, hur skall jag kunna föreviga deras besök? Hur skall jag kunna följa deras fiskande vid tjärnen? Jag får svaret av min inre röst, du skall på styrelsemöte så glöm det! - Jag är inte nöjd med svaret så jag ringer upp några andra nymphare, lånar en kamera och att den också levereras till tjärnen där Jim står beredd att ta vid. Han är aldrig omöjlig och ställer upp för uppdraget. - Jim fixade uppdraget galant.

Hur det gått för tjejerna vet jag inte så mycket om i nuläget. Visserligen fick jag sent på k vällen en kortare rapport om att "hon med flätor", Annika, höll på med en öring men om hon lyckades landa den eller inte visste inte min källa. Och så var det en annan tjej som också drillade en öring. Vi får se vad fångstrapporten visar. Deras upplevelse om fisketuren berättar de förhoppningsvis själv vid senare tillfälle. - Här kommer tjejernas rapport;

"Det var en fin kväll, men det var otroligt mycket knott! Det förekom fler vakperioder. Cornelis tog nästan omedelbart en öring på en skalbagsimitation. Annika fick en på en variant av en europatolva. Fisken drillades ett tag, men släppte vid strandkanten under många fantasifulla ramsor från min frus mun. Annelie och Marie hade också några påslag, men det blev inga fler fiskar. Cornelis fisk släpptes tillbaka".


- Rapporterar Mikael Thyberg.
Det där med tjejer vid tjärnen är en mycket sällan förekommande företeelse och det är det som gör att dessa tjejer får särskilt uppmärksamhet. Vi får hoppas att dagens tre flugfiskande tjejer öppnar upp för fler tjejer så vi kan vandra framåt i jämlikhetens tecken.

Ni är mycket välkomna, igen!

Fakta: Vi är 140 medlemmar i klubben varav mindre än 4 % är kvinnor. Ingen av dessa kvinnor har jag sett flugfiska på mina nitton år i klubben.
...Marie, Annika och Annelie inför fighten ...


...tjejerna med instruktör Cornelis ...


Laszlo

Copyright © Fiskeklubben Nymphen