TL nr? 2011  

Gäddflugfiske Östra Örten 2011-05-21
Stefans gädda trax under kilot


Erik har fått "kontakt" men gäddan lossnade

Till årets gäddflugfiske var det 9 stycken Nymhare anmälda, men vid samlingen efter bron i Älvsbacka slöt det bara upp 4 deltagare. Våren är en hektisk tid och många aktiviteter för familjemedlemmar krockar med varandra även jobben konkurrerar med allas våran tid, och ej att förglömma så finns det alltid virus som suger sig fast på närmast tillgängliga person.

Vi blev i alla fall fyra fiskare i två båtar, vädret var fint men ack så blåsigt. Peter och Christer i ena båten och jag, Erik och fotografen Laszlo i den andra båten. På tre timmar skulle vi fiskare visa hur det går till att dra upp de stora gäddorna med fluga. När första timmen hade gått utan att någon över huvud taget känt något förutom botten, började vi ana vart det skulle luta. Plötsligt fick jag ett hugg. Efter en kort drillning kom dagens första gädda upp ur vattnet. Den visade sig väga ca: 3 hg. Tiden fortsatte men huggen uteblev både för mig och Erik, fast Erik hade med sig sitt hemliga vapen sen förra årets seger. Jag bytte fluga och knöt på Laszlos ytgående giftiga fluga i färgerna vit och röd. Detta visade sig vara ett smart val. Dagens andra gädda högg i ytan och det blev som att fiska med torrfluga, en härlig känsla. Nu visade sig gäddan vara av samma storlek som den första gäddan och det blev även dagens sista drillning. Storgäddorna lyste med sin frånvaro, men i trevligt sällskap spelade det inte så stor roll, synd bara att inte flera fick fisk. Årets gäddflugfiske blev lite sent lagd eftersom våren i stort sett uteblev och gäddorna har lekt för länge sen, men några fler gäddor hade varit roligt.

Tävlingen avslutades vid 13:00 och jag fick gratulationer av alla för vinsten och inteckningen i vandringspriset. Detta är min första inteckning i detta vandringspris men fler ska det bli kommande år.
Jag hoppas att flera Nymphare sluter upp till nästa års gäddflugfiske, för visst är det något speciellt att på våren flugfiska efter insjökrokodilen nummer ett.

Efter tävlingen begav sig deltagarna upp till gamla vindskyddet vid Svarttjärn, där Laszlo bjöd på korv och dricka efter dagens bravader i den starka vind som kom från sydväst. Själv åkte jag till nästa aktivitet för dagen, personalfest för grabbarna på jobbet. Vi startade med en runda på solslingan. Detta var första gången som jag provar på golf. Jag kan säga att det blev en hel del skogspromenader och då letade jag inte efter bär och svamp.

Tackar med det varmaste alla deltagarna på årets gäddflugfiske!Stefan Cederstedt
Stefan begrundar gäddans storlek Peter och Christer efter avslutad fiske


Copyright © Fiskeklubben Nymphen