Gäddflugfisket 2007Tre stolta krigare ställde upp i årets gäddflugfisketävling. Vädret var perfekt - sol och knappt någon vind. Fika och mat hade införskaffats och vi hade utrustat oss till tänderna. Men något saknades; Gäddan!

Christer Spethz ställde upp med sin bil eftersom varken Per Stenberg eller jag hade tillgång till bil med krok på. Vi var ju tvungna att få i Pers båt på något sätt. Christer själv led av ryggont och ville inte riskera något. Väl nere med båten i drog vi över till Forbinas hamn ute på Örsholmen för att möta upp Kjell-Åke Gard. Han hade sjösatt sin gummijolle och efter lite taktiksnack och genomgång av reglorna bar det av.

Kjell-Åkes båt såg inte ut mycket för världen, men vad den gick. Utan att veta exakt, for han fram i runt 15-20 knop i den lille gumijollen. Han följde oss i vår styrpulpet som gjorde ett 20-tal knop men jag tror aldrig Kjell-Åke hade full gas.

Väl framme på första stället for flugorna i. Ingen avslöjade vad man hade på, det var ju tävling. Efter en halvtimme utan napp på bästa stället, enligt Per, beslöt vi att flytta på oss. Nästa ställe, även detta utanför vassen, var lika dött som det första. Vidare längre ut i skärgården hittade vi ett grund och vi provade även där utan framgång. Så här höll det på mest hela tiden tills vi hamnade i en liten vassvik.

Per och jag ankrade upp och vi kastade ut flugorna i olika riktningar. Helt plötsligt fick Per på något och drog upp en liten stackars gädda på runt 700 gram. Jag tänkte att, 'helt otroligt om tävlingen avgörs på den lille!' Eftersom Per fick, fisk fick vi andra lite ny energi och levde på denna en stund. Vi höll oss kvar i detta område ungefär en timme till och klockan var väl ett någostans, men att sedan tog energin slut för oss alla.

Vi var överens om att denna dag troligen var en sådan dag där endast dynamit hjälpte och vi bestämde oss för att ge upp. All heder åt Per, han vann på en 700 grams gädda och detta torde inte vara svårslaget nästa år. Nästa år ja, ja vi får se vart vi lägger denna tävling då.

Tommy Kallerdahl

Copyright © Fiskeklubben Nymphen