Hårda fajter vid Svarttjärn
14 juli 2009Två vackra öringar kring kilot

Senaste tidens vädertyp med mycken regnande och allmänt trist gråväder har gjort det svårt båda för oss fiskare och fisken. Vissa dagar kan fisken vaka intensivt under långa perioder men inte i dag och våra flugor dög inte hur välbundna de än var för dessa kräsna varelser.

Själv har jag spenderat åtskilliga dagar vid tjärn utan att få ett enda "påslag", typ som idag. Man kan undra hur fisken ser på oss fiskare. Det gäller kanske att hålla låg profil och med låg profil menar jag att inte ens komma i närheten av tjärn alltför ofta. - Hur som helst, den tesen tillämpade vår ordförande i dag. I år, tills i går, höll han sig borta från tjärn och dyker plötslig upp vid tjärn. Troget parkerar han sig vid en tänkt revirplats och han kastar och kastar i ett, vilket resulterade i två vackra öringar kring kilot.

Vi var ytterligare tre fiskare vid tjärn men vi kom inte ens i närheten av fisken. Det spelade ingen roll hur "duktiga" vi ansåg oss vara, hans flin avslöjade hur belåten han kände sig utan att säga ett enda ord.

Annars var det en mycket behaglig fisketur senare kom solen som speglade sig i tjärnens blanka yta. Jag måste erkänna att jag gladdes åt hans lyckade fiskepremiär mitt i sommaren den 14 juli.

Fångstmanen och en av de läkra öringarna

Laszlo

Copyright © Fiskeklubben Nymphen