TL nr? 2005  

Havsöringsfiske 2005Väl framme checkade hela det förväntansfulla gänget in på Nösunds vandrarhem. Incheckningen gick snabbt eftersom vi hade hyrt hela undervåningen på vandrarhemmet och dessutom var vi mycket fiskesugna. Till detta ska tilläggas, att hyran för vandrarhemmet utslaget på alla, för två nätter, inte blev mer än ca 200 kronor per fiskare. Snabbt gav vi oss ut för att fiska öring, som vanligt var de hetaste platserna upptagna med fiskare så vi åkte vidare till en badstrand, vilket gav resultat med en gång. Problemet var dock att öringen som vi fick inte var tagbar, nytt för året var att minsta längd ökat till hela 40 cm, ca ett kilo. Fredag och lördag gav dock bra resultat och några fick stora öringar som kunde tas med hem. Själv fick jag några öringar som inte höll måttet.

Lördag eftermiddag fick jag dock ett ordentligt påslag av en stor öring. Fisken kämpade ett tiotal sekunder och till min stora besvikelse släppte fisken. Detta var dock inte det värsta, utan när jag såg tafsen, visade sig en krullig avslutning. Att linan går av är en sak, men att en förbisedd knut på tafsen gör att fisken simmar tillbaka i havet är ingen rolig upplevelse. Kanske kunde jag ha fått upp rekordöringen om jag bara hade kollat tafsen. Söndagens fiske var inte lika givande. Vi vaknade upp till en solig och varm dag, men med en stiltje som gjorde havet blankt som en spegel. Öringen som är en skygg fisk lyste med sin frånvaro hela dagen. Dock fick jag en liten flundra som tagit på en räkimitation.

Resan var dock mycket givande med fiske hela dagarna och mycket prat på kvällarna, tillsammans med en och annan dryck. Havsöringsresorna till Orust ger snabbt en mersmak, vilket leder till en lång väntan till nästa års fiskeresa. Jag hoppas att detta blir en naturlig tradition i Nymphens regi, och att fler medlemmar får mersmak för dessa trevliga och gemytliga havsöringsresor.


Stefan Cederstedt

Havsöringsresan, som Nymphen anordnar varje vår, har nu kommit att bli en trevlig och årlig tradition som uppskattas av många medlemmar i klubben. Årets havsöringsresa gick av stapeln den första april. Ett glatt gäng på ca 10 stycken förväntansfulla flugfiskare möttes upp fredag morgon vid shellmacken bredvid Nobellplan för gemensam avresa till Orust.

...några fick stora och flera öringar...Copyright © Fiskeklubben Nymphen