Var på besök hos

Karlstad Fiske & FritidIdag var jag på besök på den årliga demonstrationsdagen hos Karlstad Fiske & Fritid där bl.a. leverantörar; Guideline och Vision visade upp sina flugfiskeprodukter. Det var någon som sagt, vid kaffebordet, att folk kom också från Kristinehamn och andra orter förutom Karlstad. Man fick provkasta med olika flugspö och känna deras aktion och därmed hitta den rätta spöet som man "kommer överens" med. Som sagt det är viktigt att hitta den rätta utrustningen, som man ska vara bekväm med.
Det kom några grånande bekanter som man knappt kände igen men också blivande flugfiskare som ännu satt i barnvagn.
Jag "parkerade" mig vid det kaffebordet vilket Johan (ägaren) såg till att brödkorgen inte stod tom. Medan Robin höll ställningen i butikslokalen jämte honom den ständig klingande kassaaparat. Jag tror han var nöjd med tillställningen. Kanske det blev klirr på riktigt.
Apropå butikslokalen! Där stod på disken, på enkla pappers ställning, mina högst rankade J:son flugor. Gissa att jag blev fast och beundra de skickliga händer som åstadkommit dessa konsthantverk.

Till sist lämnade jag tillställningen runt 13-tiden med ett inköpt konsthantverk, en dagslända, som jag ska studera i minsta detalj.

Min förhoppning är att Karlstad Fiske & Fritid ska ta hem material till dessa flugor inte minst till stjärtspröt.
Det vore kul att kunna handla över disk. Kanske starta upp flugbindarträffar till hösten.


Robin och Karl-Erik

Det kom några grånande bekanter som man knappt kände igen men också blivande flugfiskare som ännu satt i barnvagn.

BILDSPEL
Copyright © Fiskeklubben Nymphen