TL nr? 2011  

Premiärfiske 2011-05-14
Stefans öring, 1,3 kg


Kerths öringar, 1,7 - 1,1 - 1,1 kg


Isak med sin 1,2 kilos öring och en stolt pappa Kristoffer

När jag kom fram till tjärnen möttes jag av två halvliggande nymphare. Det såg ut som om de hade festat hela natten och därför antagit denna ställning, men i själva verket diskuterade de fiskstorlek i väntan på att blåsten skulle avta. Vakande fisk var omöjligt att se, men däremot hördes några riktiga plask en bra bit från land.

Det var något blåsigt som sagt och periodvis gick det även vita gäss på tjärn. Jag fick leta fram min extratröja för att behålla kroppsvärmen. Så småningom kom vi igång med fisket och fotograferingen. Samtidigt anlände Stefan med sin 11-årige son Anton. Efter några kast fick Stefan en fin öring på 1,3 kg med färgteckning vilken jag inte sett maken till i år. Detta följs senare upp med att Anton fick en öring på 1,2 kilo varefter jag tog bilder innan de hamnade i ryggsäcken.

Det fanns folk även söderöver. Olle och Kjell-Åke stod och fiskade och man hörde tydligt Kjell-Åkes röst ekande över hela tjärnen. Nej, jag måste gå till honom för att se vad han har för sig, tänkte jag.

Tro mig eller inte, men han hade två rensade öringar på var och en över kilot och han höll på att drilla den tredje som vägrade komma nära strandkanten. Till sist bestämmer sig Kjell-Åke för att nu ska den in i håven och med tafsen sliter han upp öringen på l and. Oj, oj, oj, vilken skönhet. Vad stor den är! Ögonblickligen kommer den elegante guldvågen fram vilken används både som priest och våg. Priestbehandlingen måste ha gjort något med vågen. Är det verkligen 2,3 kg? Hur som helst vi så kollade vi upp att det blev rätt vägt.

Olle som var i sällskap med Kjell-Åke hann jag inte träffa innan han åkte hem men fångststatistiken bekräftar hans fiskelycka med två fina öringar på 1,0 och 1,2 kg.

Tiden går och somliga går medan nya anländer. Vilka är de? Jag kommer närmare till de "nyanlända" och det visar sig vara Kristoffer med sin son Isak. Det tycks som om jag kom fram till dem i "grevens tid". Isak med sitt kraftigt böjda spö höll på och kämpade med en fisk som bjöd pojken på rejält motstånd. Tur för mig att jag hann få fram kameran och föreviga kämpandet. Synd att jag inte hann filma men för mig blev den mest minnesvärda händelsen under dagen. Isak kämpade men orkade knappt hålla emot medan pappa manade på. Till sist drar de upp en vacker öring på 1,8 kg. Därefter sken Isak upp som en sol och ställde stolt upp sig med fisken framför kameran.

Ett nygammalt ansikte tillhörande Anders Molin dyker också upp och även han sken som en sol. Märkbart andfådd talar han om att han nyss var uppe vid bilen och lämnade en öring. Storlek får vi veta vid nästa konroll av fångstrapporten.

Jag räknade till totalt tiotalet fiskare under dagen, dock inte samtidigt. Ingen fisk vägde under 1,0 kg och det verkar som att vi haft tur med leveransen den här gången.

Nu hoppas jag att fler blir nöjda med storleken.

Laszlo


Här drillas 1,3 kilos öring


Copyright © Fiskeklubben Nymphen