TL nr? 2008  

Söndagsfiske i Svarttjärn - 2008-05-25Gamla vindskyddet var i princip okuperat och jag började överväga att gå vidare, men min nyfikenhet över vilka dessa människor var stoppade mig. Det var tur att jag väntade för snart dök det upp en hel familj med tre barn. Pappa, mamma var fullrustade med spö och håv och barnen nästan klängde på dem. Det var familjen Thyberg som var på utflykt. Det yngsta barnet, en liten talför kille, ömt hållande på en plastburk innehållande en samling grodyngel, var jättestolt över sin skatt. Det berättades att han hade gått runt tjärn på egna fötter. De andra barnen, tvillingtjejerna lekte som vanligt på egen hand och hade kul verkade det som.

När vi hade bekantat oss med varandra var det dags för mig att komma i fatt, fångstmässigt. Mina vänner och övriga i sällskapet skingrades. Jag hade tur igen, jag lyckades kroka och landa en öring på ett och ett halvt kilo.

Det är roligt att de nya nympharna visar sig allt oftare vid tjärnet med hela sin familj. Det är så här, ganska tidigt som barnen skall bekanta sig med naturen. Vem vet, det kanske så småningom blir flugfiskare. Det blev mina barn, numera vuxna och med egna familj.

Det där med familjeutflykt för våra tankar, Jims och mina, till att det kanske börjar bli dags att fixa gunga och hängmatta för trötta barn så föräldrarna inte behöver stressa ihjäl sig för deras skull.

Jag kollade fångstrapporten och den ser bättre ut än någonsin tidigare. Det är 42 stycken rapporterande fiskare hittills i år och vi har tagit upp över etthundra kg fisk, se fångstrapporten på hemsidan.

Hur som helst jag hade en jättefin dag och hoppas att ni som var med också hade detta och att fler familjer tar efter Thybergs.

...snart dök det upp en hel familj med tre barn. Pappa, mamma var fullrustade med spö och håv och barnen nästan klängde på dem...


Laszlo


Vi är några nymphare som brukar träffas, spontant, vid Svarttjärn utan att vi gör upp i förväg. Den här gången tyckte jag var angeläget att vi, Tommy, Jim och jag skulle träffas och vårda den sociala delen av samvaron.

Jag ringde upp dem och kom överens om en tid då vi kunde förena den här dagen med med nytta, nöje och njuta av vädret, sällskapet och fisket. Men det blev inte riktigt så som jag tänkt mig.

- Just när jag svänger av från "Hagforsvägen", kom jag på att Lavanya behöver hjälp med sin dator vilket jag tidigare tänkt samordna med ett besök till Svarttjärn, så nu blev det läge för det.

Jag stannade bilen på hennes gårdsplan och stövlar in hos henne. Dörren var vidöppen och det verkade som jag var väntad, rent av välkommen.

I vilket fall, fikat och arbetet tog över två timmer i anspråk. Under tiden hade både Tommy och Jim kört förbi och jag, just jag, som är så noga med att hålla tiden är två timmar föresenad.

Väl framme började jag söka efter ord med vars hjälp jag skulle förklara mig men det behövdes ingen förklaring. De bar på var sin enkilos och nyfångad öring och de kom glada mot mig med tindrande ögon och leende på läpparna. Deras fiskelycka blev min förevändning....snart dök det upp en hel familj med tre barn.


...jag lyckades kroka och landa en öring på 1,5 kilo.


Copyright © Fiskeklubben Nymphen