TL nr? 2010  

Spöbyggnadskurs: avslutningfärdig spö

Efter sammankomst två till avslutningsdagen, i dag den 2 mars, fick som sagt "spöbyggarna fick klara sig själva".Uppenbarligen saknade de inte mig, men jag saknade en hel del av den sociala gemenskapen. - Helt avstängd var dock jag inte utan fick kontinuerligt rapporter om framsteg även om jag inte var närvarande.

Med stor spänning och nyfikenhet åkte jag till dagens träff eftersom det skulle var kursavslutning i kväll. Rustad med kvällsfika och kamera hoppades jag få möjlighet att beskåda den omtalade spöet. Nu fick jag se det och bekräftar härmed att det är en riktig skönhet.

Det var någon som förekom mig och fällde följande kommentar; "Det var det finaste spö som någonsin byggts i klubbens regi".

Innan han, dvs han med det fina spöet, började med spöbygget byggde han en ställning för att lättare kunna göra lindningarna. Denna visade sig inte bara underlätta utan tack vare ställningen gjordes den jämnaste lindning som vi skådat.

Det samlade intrycket är att ingen någonsin kommer att göra ett lika välbyggt spö och det är därför tveksamt att vi kommer att fortsätta med denna aktivitet i klubben. "Han med Morakniven", som jag nämnt tidigare, har gett upp för han insåg troligen att han inte kan bygga ett ens i närheten så fint spö endast med hjälp av sin Morakniv och att detta inte skulle bli någon större framgång.

Vi var så upptagna med spöet att vi höll på att glömma fikat men visst hanns detta med före larmet skulle gå av.spödetaljspödetalj

Spödetaljer bekräftar spöets goda ryckte...
Laszlo


Copyright © Fiskeklubben Nymphen