TL nr? 2000  

Spruckna drömmar och fulla korgar Glomma...Glomma gav mig mersmak, boendet var helt okey. Det var varken stort eller lyxigt, men ingenting saknades. Lördagen ägnades åt fiske, till en början var vi alla i och vid Atna hålan. Det låga vattenståndet gjorde att vi kunde vada tvärs över, men det hade man inte mycket för, djuphålorna var redan upptagna. Det var några som hade mutat in sina hålor, dom visade både tänder och ett finger om man försökte komma till.

Efter halva dagen delade vi på oss och jag fick ta del av våra yngsta deltagares kunskaper i Glomma, samt än en gång delar av ett lokalsinne. Dom delar som fanns var bra, men oftast behöver man helheten för att komma fram. Än en gång fick jag lov att sucka. Lördagen gav i alla fall betydligt mycket mer fisk än fredagen.

Den spruckna drömmen stod Daniel för. Drömmen om ett intensivt höstfiske grusades så att säga i en av branterna. Den nyopererade skinkan höll inte för påfrestningarna det innebar att ta sig ner och upp. Det blev iltransport till Koppang och farbror doktor, som visade sig vara yngre än oss. Detta resulterade i misstroende. Doktorer ska vara äldre herrar med mage och skägg. Men nu var det så att patienten inte hade något val, upp på britsen och fram med skalpellen.

Det var en något rakbent Daniel som försökte fiska på lördagen, men det var ingenting att se i jämförelse med hemtransporten. 35 mil, 1.90 cm, inte sitta, Audi A3, baksätet. Ja, ni förstår själva.

Jesper

En sak som går som en rödtråd genom mitt fiske är den ständiga utrymmesbristen. Den börjar i asken och går sedan genom hela fisketillvaron, inklusive bilen. Jag kan lugnt konstatera att jag inte är ensam om detta fenomen. Det måste vara lätt att vara fiskeredskapshandlare.

Huse camping "tidigt" (kl 10:00) på morgonen. Det var 12 personer som kom i väg på denna höstresa till Glomma. Efter tips från ett par gamla rävar styrde vi mot Huse camping. Jag fick sätta min tillit till dom som varit där förr. Det gick så där, körde åt fel håll i Kongsvinger. Det var några rondeller och kassa kartläsare för mycket. Men nu skulle det gå bättre försäkrade dom mig. För er som inte vet det redan, har jag ett uselt lokalsinne. Jag är den siste att klanka ner på någon som inte hittar, men sitter man och dirigerar fel i samma andetag som man skryter över att man varit här si och så många gånger. Då kan jag undslippa mig en lätt suck.

Det tog inte värst många minuter efter att vi landat innan vi var igång med fisket. Vi spreds som maskrosfrön över Glommas hotspots. Själv fick jag smaka Glommas branter, sött utför och surt uppför. Vattenståndet var väldigt lågt, det framkallade en del besvär. Fisken var svår att hitta, man fick leta efter djuphålorna, där emellan var det ingenting. Fredagskvällen gav ändå en del fisk. Man kan säga att alla var nöjda utom en.

Huse camping "tidigt" (kl 10:00) på morgonen Ur "Atna-hålans" silverskatt


Copyright © Fiskeklubben Nymphen