Svårflörtade öringar
- 2009-08-06


Att man inte får fisk vid varje besök av Svarttjärn, har jag upplevt under en längre tid. Efter nära 18 timmars fiske av tre nymphare borde utdelningen varit bättre än det blev, en enda öring.

För mig var huvudsyftet med dagens besök av Svarttjärn att byta ut de solblekta förbudsskyltar, samt träffa andra nymphare och njuta av dagens underbara väder. Under kvällen låg tjärn som en spegel där inte ens öringarna vågade störa stillheten.

Jims öring 700 gr En öring (Jims öring), efter18 timmars fiske och tre man är inget att skryta med. Tittar man dock på årets statistik så är fångsten hittills uppe i 158 st eller 159 kg, vilket är den bästa utdelning i detta århundrade. Vi har tagit upp mycket fisk trots allt regn och blåst. Då det var som värst låg vattennivån ett par dm över vad som är normalt och Micke-bäcken strök nästan över den lilla gångbron.

På tal om den en ensamme öringen, som vägde ynka 700 gram men magen tjock som spöhandtaget. Vi kollade innehållet och den var full till bristningsgränsen av allehanda insekter. Trollslända, flicksländor, svart skalbagge, myror av olika storleker, olika nympher, fjädermygglarver och allehanda små kryp vilka jag inte kunde identifiera trots den starka belysningen hemma. Jag höll på att fotografera det för mig unika maginnehållet tills klockan var nära midnatt men fick kassera större delen . Denna öring var i särklass den effektivaste jag har skådat.

Som sagt det var inte bara vädret som var på topp utan stämningen kring grillelden. Sammantaget en av de bästa jag upplevt.

Laszlo

Magen var full till bristningsgränsen av allehanda insekter.


Copyright © Fiskeklubben Nymphen