Tältfesten 2011Dagen började med arbetsdagen vilken avslutades med grillad korv vid gamla vindskjulet. Därefter tog förberedelserna över inför årets tältfest. Undertecknad satte igång med festbordet medan andra hade andra uppgifter så som att fixa tältet samt diverse inköp.

Till bordet änvändes befintliga spångbrädor vilka fanns reserverade för spångunderhåll. Till dessa gjordes tre ben varpå spångbrädorna fästes och resultat kan ses på bilden nedan. Stabil och snygg om jag själv får säga det . Senare kom Stefan och hjälpte till och vi fick även lite fisketid men att dessa lyste med sin frånvaro just denna stund.

Vid femsnåret kom alla gäster inklusive Christer med mat. Vi började med Svarttjärnskampen vilken bestod av precisionskastning, tumstockskampen samt gissa insekter vilka Stefan samlat in från tjärn. Precisionskastningen bestod i att träffa en fluga i en flytande rockring som låg cirka tio meter från kastaren. Stefan hade tagit med sig den minsta möjliga rockringen han hittade från skolan så denna tävling var alltifrån lätt. Man skulle träffa med flugan tre gånger på minst antal kast.

Därefter gick vi över på tumstockskampen. Här skulle man skjuta iväg en meterlång tumstock över ett bord så att så mycket som möjligt hamnade utanför bordet. Lätt, prova själv. Sist skulle vi köra gissa insekter men detta fick vänta till efter maten då alla var hungriga. Vi tände därför upp brasan medan Christer förberedde för kolbullegrillningen.

Att grilla kolbulle visade sig vara en utmaning då man lätt brände fast smeten i pannan. Man måste hålla pannnan på rätt höjd och inte för länge. Smaken var det dock inget fel på och vi hade trevligt i största allmänhet. Sist körde vi lotteriet och styrelsen plockade även denna gång in flest av priserna. Svarttjärnstävlingen vanns av Stefan totalt sett och kanske mest pga sina talanger när det gäller insekter (vilka han plockat själv). Undertecknad vann dock precisionskastningen och Christer tumstocktävlingen.

Mörkret kom vid 20 tiden. Detta gjorde inte allför mycket då vi hade ett gäng lampor med och festen fortgick sent in på natten. Exakt när vi lade oss vet jag inte då ingen registrerade tiden men vad spelar det för roll när man har roligt. Stefan hade med sig ett tolvmanna militärtält men detta kom aldrig upp eftersom vi ansåg att vi fick plats i vindskjulet och detta blev ju trevligt i sig.

Dagen efter, försvann en efter en och Stefan och jag skruvade isär bordet och packade in detta bakom skjulet att användas nästa år. Bordet tror jag var en succé och var klart bidragande till att festen blev lyckad.

Antalet gäster? Tja, många hade backat ur dagarna före så det blev till slut bara jag, Olle, Stefan och Christer men att detta räckte för att ha trevligt. Nästa år hoppas vi på fler och vi kanske då måste göra ett bord till. Eftersom det inte kommer bli någon årsfest i år och troligen inte framgent heller är denna tänkt ersätta just årsfesten. Jag hoppas ni medlemmar förstått detta.


Tommy Kallerdahl
Ordförande


Copyright © Fiskeklubben Nymphen