Tenta på Länsstyrelsen 2009Det var inte bara på skoj man gick studiecirkeln i sex veckor för att bli fisketillsynsman. Det krävdes även att man fick godkänt på tentan efteråt. Den 2:a December 2008 skulle våra adepter göra tenta. Det var en gråmulen dag med blötsnö vilket inte direkt höjde stämningen för en så pass viktigt dag.

- Under dagen kom två återbud till deltagandet i tentan och av olika skäl. Detta kom inte direkt överraskande, men samtidigt kändes det något bittert. Fyra adepter kom dock som en efter en droppade in. Bland de första var studiecirkel-ledaren Ingemar Malmström coh lagom till att Sven-Erik Sköld kom, som förrättade tentan och som hämtade oss.

Vi lotsades till en sammanträdeslokal som påminde mig om min sista arbetsplats vilken var en kopia av denna lokal. - Efter en lugn och saklig introduktion av Sven-Erik delade han ut frågeformulären och vilka bestod av sextio kryssfrågor varav trettio skulle vara rätt besvarade för godkänt. Hur det gick med den saken återstår att se men jag är övertygad om att alla klarade av detta. Om någon vecka (i dag är den 3 december) får vi svaren.

- Ja, om någon vecka sades det och idag efter 10 veckors ängslig väntan kom UTBILDNINGSBEVISET. Detta efter att POLISEN kollat upp de blivande tillsynsmännens förflutna och det verkar som att polisen inte hittade några "lik" i garderoben.

Just nu ligger ansökan inne om deras förordnande och kanske efter någon veckas väntan(?) får grabbarna sina efterlängtade emblem och förordnande.

Det är läge att se upp för dessa tillsynsmän, så se till att säkra upp västarna med fiskekortet!


Från vänster: Ingemar, Mikael, Sven-Erik Sköld, Rolf och Mats.


Tenta på länsstyrelsen


Laszlo

Copyright © Fiskeklubben Nymphen