Unsetröra á la Erik & Patrik



Laszlo ringde mig en dag, sommaren -05, och ville att jag skulle hänga med upp till Unset tillsammans med Erik, och hans kompis från 08-området. Båda kockar till vardags. Jag hängde på direkt, men sa att jag skulle anlända något senare då det var mycket med jobbet. Detta hände och jag anlände några dagar efter de andra. De hade hunnit med att fiska en del och Laszlo (förste rökare) hade hunnit med att röka en del Harr.

När jag anlände, var jag vrålhungrig. Jag hade hållit mig hela vägen för Laszlo sa att det blev mat när jag anlände. Väl inne i stugan sa Erik att, -Maten är inte riktigt klar än, men ta ett knäckebröd där och lägg på lite Unsetröra. Okay, sa jag eftersom jag var hungrig. Men vad gott det var! Jag bara åt och åt och fick efter ett tag hitta på något annat för att inte äta upp hela skålen, och så hade jag ju heller inte orkat med Paellan (!) som väntade på spisen.

Tänkte med detta dela med mig av Eriks och Patriks recept till Er därute och ett tips från mig är; gör inte för lite.

Rökt Harr
Kokt ägg
Kokt potatis
Vårlök/salladslök
Gräslök
Dill
Creme Fraiche
Salt o peppar


Blanda allt till en röra. Röran läggs därefter med fördel på ett smörat knäckebröd.




Tommy Kallerdahl


Copyright © Fiskeklubben Nymphen