TL nr? 2008  

En upplevelse från OrustBara spekulationer men något att fördjupa sig i under vinterhalvåret kanske. Ingen fisk blev det men vilken upplevelse. Jag har sällan skådat något så vackert i naturen och man hade bara hört talas om detta tidigare, främst från seglare långt ut till havs plus en och annan berättelse på Discovery Channel. Jag minns speciellt piloten som hittade sitt hangarfartyg just med hjälp av marelden som bildades efter fartyget.

Nu har man sett norrsken och mareld och trots att det inte blev någon öring denna resa (förutom två sandskäddar) så är jag nöjd med denna upplevelse. Fiske är och förblir för mig alltid något mer än att bara fånga fisk, eller hur?


Sandskädda runt kilot

Vi anlände till vandrarhemmet ca 20:30 och jag och Per gjorde oss omedelbart i ordning för fisket. Vi tog på vadare och allt annat som behövdes för en stund i det kalla havsvattnet och vandrade sedan iväg till närmaste vik. Man kände sig klumpig i alla utrustning som man alltid gör första fiskedagen på året.

Väl i viken började vi kasta våra flugor, men nappen uteblev. Det var en härlig kväll och solen gick ner ganska snabbt. Per gick upp och satte sig för att prata i telefonen, så som ungdomar gör (det bör finnas regler kring detta med telefon och fiske anser jag) och jag fortsatte kasta. Mörkret gjorde det svårare med de tyngre flugor, men envist höll man på.

Då hände det. Under tiden jag drog in tycktes det glittra till då linan träffade vattnet. Jag kastade ut igen och såg hur det glittrade till längs hela linan. Jag trodde det var fel på mig och undrade om jag skulle snart svimma. Jag tittade på vattnet och man kund urskilja ett grönt glitter i vattnet. Då man rörde vattnet med handen exploderade det som tusen tomtebloss. Jag rörde benen vilka visade sig fullkomligt försvinner i ljus. Jag stod mitt i marelden!

Jag ropade på Per och vi ägnade närmaste halvtimme åt lekar med vattnet. Man hade glömt fisket förstås. Jag undrade om öringen går in i mareld. Eftersom det blir ljust med varje rörelse, föreställde jag mig hur öringen kunde ses från långt håll och därför undvek detta.Hälsningar
Mark


Copyright © Fiskeklubben Nymphen