Vägförbättring - årligt underhållVägunderhåll är sedan 2004 en av de återkommande uppgifterna inom FK Nymphen och vilket kräver sin man. Det duger inte enbart med ord, utan här krävs handling, ja till och med dynamit.

Efter en del klagomål på att vägens mittremsa och framförallt stenarna i denna har börjat bli besvärliga, bestämde vi att problemet skulle åtgärdas. Bland en del möjliga och omöjliga förslag bestämde vi att Christers förslag var det mest intressanta då det vare enklast genomförbart. Dessutom kunde det genomföras omgående utan att bli en "långbänk" som aldrig hände.

Vi avskaffade långbänken ganska snart. Dagen efter ett telefonsamtal med Christer, stod han utanför min dörr med verktyg och "sprängmedel". - Nu jäklar, nu skall vi förklara krig mot stenarna som retat oss länge nog. Vi åkte upp till Svarttjärn och valde ut den mest kinkiga stenen, den strax före vändöglan. Efter att ha borrat ett 15-tal hål tog båda batterierna slut slut i Hiltimaskinen. Samtidigt dök Jim upp och han hjälpte till med att "ladda" hålen med sprängmedel.

Dagen därpå syntes sprickor i stenen men vi var inte riktigt nöjda med resultatet. Vi fortsatte att borra med grövre borr och preparerade stenen med en ny laddning av sprängmedel. Tredje dagen var Tommy uppe och rapporterade, bl.a. med hjälp av bild, ett fenomenalt resultat. Fjärde dagen åkte Christer och jag, rustade med var sin slägga, upp igen för att ta farväl av stenen. Stenen är numera pulveriserad och vägen jämn och därmed har vi ett irritationsmoment mindre. Se bildspelet på hemsidan!

Det finns flera stenar kvar längs södra vägen som borde bort, men dessa kommer att tas om hand vid ett senare tillfälle.


Laszlo

Hämta Christer!


Copyright © Fiskeklubben Nymphen