Vårfest och premiärfiske 2008Nya nymphare håller på att ta över även om vi några gamla nymphare har svårt att släppa taget. Det syns allt fler nya nymphare vid olika aktiviteter i klubben vilket är kul. Det är deras bidrag som för klubben framåt och de få traditioner som klubben har, är det dessa nya nymphare som för vidare. Jag tänkar på vårfest, årsfest m.m.

Premiärfisket skall enligt traditionen föregås av vårfest vid tjärn. Jag minns att på "min tid", vid slutet av 90-talet och kanske ännu tidigare, var det upp till 5-6 tält resta vid det vi idag kallar gamla vindskyddet. I varje tält kunde det vara flera nymphare som trängdes och knuffades. Det blev inte särskild mycket sömn då man ville invänta midnattslaget och då "startskottet" gick för fisket. Det berättades även en del mer eller mindre sanna fiskehistorier och det var inget problem att hitta på berättelser då man blev allt mer talför ju längre kvällen led. När man väl kröp till tälten då var det snarkandet som höll en i en slags dvala. - Det var då det.

Idag är tältandet borta, i varje fall för tillfället, och är ersatt av "nya vindskyddet" med förhängen och en inbyggd divan samt ett litet kamin för att hålla värmen på lagom nivå. Vid årets övernattande brann inte i kaminen, den var överflödig och kroppsvärmen var fullt tillräcklig. Ett tält uppfördes bakom det vindskyddet då platsbrist uppstod. Årets övernattande vårfestdeltagare var fem (5) stycken till antalet och det ryktades om att de trivdes med tillvaron.

De blev väckta av "morgonsolen" och fisket kom igång. Avseende aktiviteten på fiskarna (inte fisken, vars aktivitet var hög) var denna inte så det förslog före lunch men att blev bättre ju längre dagen förled.

Det ryktades också om ett enastående bra fiske, det var någon som fick sex öringar på raken (förmodligen hade han hittat ett stim öringar) och nära att få fisk på flugan som var kvar i bindstädet.

- Snacka om skrönor.

Senare under dagen, på premiärdagen, kom flera nymphare till tjärnet vilka hade varierande tur eller skicklighet med fisket. I vilket fall, tjugo (20) stycken noterade öringar togs upp och åtskilliga har återfått friheten. Påföljande dag gick det lugnare till, åtta (8) stycken fick sätta livet till och säkert fick fler öringar återfå friheten. För övrigt se fångststatistiken på hemsidan.

Vårfestande nymphare som övernattade i vindskyddet. Från vänster; Stefan, Patrik, Jörgen, Tony och Christer.


En färggrann ”fjoling” runt kilot vilket Tommy har landat på premiärdagen. En väl redigerat bild.


Kjell-Åke "håller på med en öring", var nära att trilla i vattnet själv men det gick bra med håvningen liksom tidigare. Han lyckats lande öringen också, till sist. "En till ryms i dagens kvot."

Laszlo

Copyright © Fiskeklubben Nymphen