Aktivitetsförslag
från en stockholmsnymphare 2009När man kollar klubbens aktivitetsplan så finner man inga andra arrangemang för vinterfisket än KM i pimpel.
- KM i pimpel har tidigare varit en lyckad aktivitet men på senare år tvingades vi inställa av olika skäl som pga dålig is eller ofarbar väg m.m.


Visst kan man fråga sig varför har vi inte tänkt på den tidigare att variera umgängessättet? För egen del vill jag inte spekulera i orsak och verkan därtill.

Okej, vad stockholmsnympharen (min son Erik) menar är angelfiske förstås. Han har sysslat med angelfiske i princip sedan han själv klarade av att borra 200 mm´s hål i isen. Det har hänt att jag själv fick hjälpa till om än med rådgivning, senast för två år sedan, då fick vi ingen fisk.

I dag, läs den 1 mars 2009, har lyckan vänt kanske för att jag inte var med! Hans kompis, Patrik, stark som oxe han får borra de flesta hålen och Erik får dra upp de flesta firren. En smart arbetsfördelning tycker jag!

Den 1 mars 2009! Är en historisk dag för grabbarna, då en GÖS på ca 5 kilo och en GÄDDA på ca 6 kilo kom upp ur Mälarens djup. De mindre gäddorna gick i retur på återväxt medan gösen tillagades av sina fångstmän, tillika kockar. Gäddan hamnade på utställning hos Melanders i Sickla (Melanders är en restaurangkedja).

Ta gärna dessa rader och bilder som inspirationskälla! Ett nytt sätt att umgås och ha kul!

Vi har fina gös- och gäddvatten på betydlig närmare håll än Mälaren, ta västra- och östra Örten som exempel.

Här kommer bilderna, njut!

Erik


Patrik
Rörlig bild på gös!


Laszlo


Copyright © Fiskeklubben Nymphen