Fiskisättningen hösten -07Inför höstens isättning av öring, hade Jim riggat upp en ramp i avsikt att sjösätta fisken längre ut från kant. Detta eftersom fisken i princip landade på varandra tidigare och vid sjösättnings-platsen rev fisken upp såpass mycket slam att de inte visste varken upp eller ner. De hittade heller inte ut i sjön, utan vi fick hjälpa dem på traven.

När jag mötte Jim före fiskbilen anlänt, sa han att han varit nervös hela dagen inför detta. Allt var riggat och klart när fiskbilen anlände och med den nya soptunnan på hjul blev transporten av fisken inget problem. Väl framme vid rampen, började vi hälla och allt fungerade perfekt.

Faktum är att rampen fungerade utöver förväntan. Fisken for in i röret utan problem och därefter som en skottspole genom detsamma och därefter ut i tjärn med ett lätt plask. Där landade de en efter en och simmade iväg utan problem, i alla riktningar. Inte långt därefter började vi se ringar på vattenytan och de verkade ha funnit sig tillrätta.

Det måste nog konstateras att röret blev en succé och vi hoppas det har påverkat fisken positivt. Tidigare fick den en chockintroduktion i vår sjö, medan numer så får den åka lite kana före. Jim får ta på sig äran för denna succé och jag inbjuder härmed alla ni som inte var med att komma nästa gång och studera hur en fisk sjösätts. Det har blivit kul att sätta i fisk.

Tommy Kallerdahl


Copyright © Fiskeklubben Nymphen