TL nr? 2008  

Ordföranden fick så stor gädda att han behövde hjälp 2008


Det är inte bara gäddflugfiske som han är expert på, tidigare på morgonen samma dag skulle han försöka lära mig att fiska med jerkbait. Jag kom med mitt nyinköpta spö och en låda nya beten. Efter någon timmes resultatlöst jerkfiskande påpekade han försynt för mig att chansen att fånga fisk ökar om jag tar bort plastplupparna från krokarna. Alltid lär man sig något.

I den andra båten var det betydligt lugnare men till slut fick Tommy en gädda på 4,5 kilo. Den fightades så pass att han inte kunde få den i båten med egen kraft utan fick ta hjälp av Erik som skickligt kunde håva den. Klockan 17 var tävlingen slut och efter fyra timmars intensivt fiskande i strålande solsken på spegelblankt vatten var vi alla behagligt trötta och vi kunde alla se tillbaka härlig fiskedag även om inte alla lyckades fånga någon fisk.


Årets gäddflugfiske gick av stapeln den 13 april och samlade fem deltagare i två båtar. Undertecknad åkte i Per Stenbergs båt, en modern båt med elstart och alla finesser. Övriga åkte i en lånad båt som saknade alla finesser, motorn fungerade dock vissa stunder när Stefan Cederstedt ryckt tillräckligt länge i startsnöret. Han hade sällskap i båten av Tommy Kallerdal och Erik Lindberg. Fisket startade vid Bosses Marinservice på Örsholmen och vi höll oss hela tiden däromkring.

Omedelbart efter vi att startat fick Per en gädda på 2 kilo och han fortsatte sedan med ytterligare en på dryga kilot. Dessutom hade han några på kroken som han tappade alldeles intill båten. Alla gäddor fick han på grundvatten med stora flashflugor i grönt eller blått. Det var en nyttig lektion att sitta i samma båt som honom och i fortsättningen kommer han att få smeknamnet Gäddper.


Ingemar MalmströmRedskapen görs i ordning men flugvalet är hemligt. Övre båten från vänster; Per och Ingemar. Nedre båten från vänster; Tommy, Erik och Stefan.
`

...en gädda på 4,5 kilo. Den fightades så pass att han inte kunde få den i båten med egen kraft utan fick ta hjälp av Erik som skickligt kunde håva den...


Copyright © Fiskeklubben Nymphen