TL nr? 2004  

Glomma 2004Dagen efter åkte vi uppströms, över bron, direkt höger och sedan nedåt en kilometer eller två. Vattenståndet var högt, så de som kände till stället hade lite svårt att hitta. Vi fiskade oss framåt, men att det var svårfiskat, inte ett napp de två första timmarna och frustrationen växte. Längre nedströms fanns ett par, tre stenar och här verkade hålan vara som alla letade efter. Jesper var väl den som fick napp först och detta var just vid stenarna. Vi fick ett par, tre fiskar på detta ställe men att de var små så vi bestämde oss för att åka längre uppströms, till Grötingränna.

Vi parkerade bilarna och promenerade nedströms där strömmen bredde ut och vattnet blev lite lugnare. Väl framme spred vi ut oss uppströms och nedströms och tog i stort sätt en sten per man och bevakade sedan denna som sitt eget revir.

Harren var klart mer på hugget här och de flesta lyckades dra upp en Harr, eller två. Längre nedströms bredde strömmen ut sig ännu mer och man kunde vandra ut en bra bit innan det började djupna. Strömfåran låg vid östra sidan, och eftersom fisket alltid är bättre på andra sidan begav jag med flera oss till just denna sida.

Efter en stund fiske fick två man nedan mig napp samtidigt och kort därefter två man ovan mig. Jaha, har ställt mig på fel ställe igen, tänkte jag när det strax efter small på en harr på 600g. Efter denna gemensamma attack ur harrbeståndet, började det nappa rejält och alla vi som stod i denna del av älven fick napp relativt konstant under en timmes tid.

Även under söndagen blev det lite fiske på detta ställe innan vi beslutade oss för att åka hem, men att inga större fiskar drogs upp. Sammanlagt drogs det upp en del harr under denna helg av Nymphare och en del fick många, medan en del faktiskt inte fick några alls.

Stefan & Per

Reviröverträdelse, månne?

Tommy Kalledahl

Glommas vattenstånd var högt i höst och detta påverkade framförallt vadandet. Ett läckande ben i neoprenvadarna stabiliserade dock upp fisket och vandringen mot andra sidan där ju fisken alltid står. Ingen öring blev det, men en del harr för vissa och inga för andra.

Till Glomma bar det av och i min bil hade jag Stefan och Per som passagerare. Dagen före hade jag köpt två CD skivor samt laddat upp med kaffe och såg fram mot en trevlig resa bort från den stressiga vardagen. Vi mötte upp vid Shells parkering vid Nobelplan och dit hade Per redan anlänt och Stefan samt Jesper kom alldeles efter.

Det regnade och regnet var av modell svensk, dvs. det regnade inte mycket, men länge. Väl iväg åkte vi förbi och plockade upp Joakim. På vägen dit krånglade CD växlaren som sitter i bagaget och jag tänkte att det är väl bara att torka av skivan så kommer den nog igång igen. Radion gick igång så vi fick lite ljud i bilen, men att signalen var svag så jag tittade i backspegeln och mycket riktigt, antennen var inte utfälld. Hos Joakim försökte vi fixa CD växlaren men att skivan hade fastnat, likaså antennen. Det blev en bilfärd utan musik.

Resan gick annars bra och väl framme vid Huse camping packade vi snabbt upp för att få lite känn på vattnet i Glomma strömmen alldeles nedanför. Jag och Stefan gick uppströms och resten nedåt. Detta visade sig senare vara ett misstag från vår sida och vi kammade noll första dagen. Jesper fick däremot två napp och lade sig till med ett flin på ansiktet. Daniel med följe av David och sin bror Jörgen från 08-området åkte samtidigt som vi, men från annan ort och anlände några timmar senare än vi till Huse camping.


Äkta lyckaCopyright © Fiskeklubben Nymphen