Höstens arbetsdag 2009Höstens arbetsdag var något annorlunda jämfört med tidigare år. Annorlunda så till motto att deltagarna tillhör klubbens mest lojala och ansvarstagande skara och den skaran, dess bättre, växer år efter år.

Temat var att göra nödvändiga förarbeten för den kommande grusningen. Det har vi uppnått genom ett rejält och ihärdigt arbete. Olle och Sune "hittade fyllnadsmaterial" i skogskanten vilken lastades och kördes i ett för att fylla de djupa hålen i vägen. Stundtals fick jag ta skydd för att undgå stenskott på kameran och skydda mig själv. Olle var en aning ivrig. Övriga nymphare använde krattor och kamera.

Som avslutning samlades vi vid vindskyddet. Jag fick beröm för inköpt BASTURÖKT korv från HISSAS AB. Efter grillningen fick en del bråttom hem för att kolla någon fotbollsmatch medan vi andra valde att decimera tjärnens öringar. För egen del gällde hullinglösa flugor och att testa dess duglighet. Resultatet är värt att nämna; två återutsatta öringar på 0,6 respektive 1,3 kg medan tre till fyra stycken befriade sig själva. - Det gick annorlunda för Jim, hans "fjolårsöring" på kilot hamnade i hans ryggsäck.

Det började bli lite råkallt och vid åttatiden var det dags att söka sig till värme, hem ljuva hem!

Tack alla ni som ställde upp på arbetsdagen!
Olle och Sune har "hittat fyllnadsmaterial" i skogskantenÖvriga nymphare använde krattor och kamera.

Laszlo

Copyright © Fiskeklubben Nymphen