TL nr? 2004  

Köp hav stol tio - 2004inte var det 6 stycken som fick sätta livet till. Den största var på 1,1 kg. Mest lyckad var nog Joakim som landade ett 20 tal på söndagen, det på ett och samma ställe. Jag, Daniel och Stefan var de som inte fiskade söndagen, och ni ska inte tro att vi ångrar oss. Vi ville inte.

Några av de största ur söndagens fångst Fredagen och lördagen var blåsiga och kalla, med magert resultat. Det var några av oss som fick, och av de som kom upp var det bara en eller två som sparades. Så till vårt försvar vill jag bara säga att det dessutom regnade på söndagen. Regn, kallt och blåst det fick bägaren att rinna över. Men jag är storsint, jag gratulerar alla som stannade dagen ut, hoppas det var kul.

Vi var tio stycken nymphare som välsignade Orust med vårt besök. Medelåldern på havörings-fiskeresegruppen var betydligt lägre än i Nymphen för övrigt. Och är det något jag är glad för så är det just det. Fiskresesubventionen från klubben till studerande blev utan att överdriva lyckad. Några blev så glada att det blev iltransport till Ellös och Sparköp. En rensad godishylla gör inte en turistsäsong, sa kassörskan. Till vad den än användes var den välkommen.

Som avslutning vill jag bara säga, att när jag var på Galtö en gång för två år sedan fick jag faktiskt en. Dessutom fick den friheten åter, inte för att jag var tvungen pga. regler utan för att jag ville.


Några av de största ur söndagens fångst.


Text & bild Jesper Bood

Så kan man inte sammanfatta resan, men det gav en viss guldkant. Nu undrar ni oinvigda vad detta är, börja med att översätta det till engelska, säg det sedan och tydligt i en följd. Det blir bättre om man är några stycken som kan hjälpas åt att förstå. Per gladde oss övriga med att vara välartikulerad och trög. Ni förstår snart varför välartikulerad och lite småtrög sätter guldkant på tillvaron, speciellt om man är trött.

Välutrustad flugfiskare med siktet inställt på havsöring Jodå, jag med min gedigna erfarenhet av havsöringsfiske, tog på mig uppgiften att de i klubben som inte har samma breda och djupa kunskap av öringsfiske på västkusten som jag.

Hur som helst, jag ska inte sitta här och skryta, Tommy Kallerdahl tog på sig uppgiften att hitta oss ett bra och billigt boende. Och hans insats kan man sammanfatta i ett ord, lyckat. Nösunds vandrarhem är det ställets namn, det var så bra att vi funderar på att låta det få hysa oss även nästa år.

Fisket då, kanske ni undrar. Jag har ju varit på en hel del ställen och fiskat havsöring tidigare, och där jämförelsevis fått enormt mycket mer fisk. Men bara för att jag inte toppade mitt personliga rekord, behöver det inte vara dåligt. Sammanlagt kom det upp ca 40 stycken öringar och missminner jag mig

Välutrustad flugfiskare med siktet inställt på havsöringCopyright © Fiskeklubben Nymphen