TL nr? 2010  

Spöbyggnadskurs: Sammankomst 2
Ingemar Christer MartinEfter en väl tilltagen inledande konversation kom de dyrbara spöklingorna och andra tillbehören upp på bordet. Det var svårt att hålla borta blickarna från denna skattsamling.

Jag var något försynt, i ett försök att inte störa stämningen och som skulle antyda min nyfikenhet, ta reda på vad allt detta kostat, men vår talföre vän hann före mig. Det pratades om allt annat förutom priset och detta får vi förmodligen aldrig reda på. Jag gissar att det förblir en välbevarad hemlighet inom gruppen.

Nåväl, vi kom igång och efter en noggrann genomgång av olika arbetsmoment lämnades inget åt slumpen. Vi fick "leta rätt på" klingans rygg och vart spöringar skulle sitta och deras inbördes avstånd samt handtagets och rullfästenas montering m.m. Det pratades även om olika lim- och lacksorter, specialverktyg, torkningsmaskin m.m. och man blir förvånad över vilken detaljkunskap som behövs för att kunna färdigställa det dyrbara spöet.

Nåja, alla hade inte lika höga krav som mannen med de dyrbara spöklingorna. Nu var det inte lika viktigt, som under det tidigare året, med en tiondels millimetrar och "H7 passning". - Nej, nu gällde Morakniv och med vars hjälp äldre spöringar täljdes bort.

Resultatet får vi kanske aldrig veta, men det var en imponerande syn hur han hanterade kniven. Vi tog oss rejält med tid till att fika och avhandlade diverse dataproblem, där Maestro från Räddningsverket var lika kunnig som i spöbyggeriet.

Nästa träff sammanfaller med revisionen av klubbens ekonomi och veckan därefter ska jag till mina tvillingbarnbarn (livliga killar, minst sagt). Detta betyder att "spöbyggarna får klara sig själva" ett tag.


Laszlo


Copyright © Fiskeklubben Nymphen